Protest verdachten dodelijke steekpartij in Torhout tegen gebruik videobeelden

Redactie KW

De advocaten van de vijf verdachten van de dodelijke steekpartij in de stationsbuurt van Torhout op 15 juli, maken hun beklag over het gebruik van de videobeelden in de straat. In de raadkamer vrijdagmorgen hebben ze aan de rechter uitstel gevraagd en gekregen. Ze willen eerst de beelden zien alvorens de raadkamer zich uitspreekt over hun mogelijke verdere aanhouding.

Op de avond van 15 juli werd door enkele daders een dodelijke raid uitgevoerd in de Stationstraat in Torhout, dé uitgaansbuurt van de Sparrestad. De 21-jarige Jeroen Balloey uit Ichtegem werd daarbij gedood met een machete, twee anderen uit Wevelgem en Torhout liepen ernstige verwondingen op. De dagen daarop werden Robin Van Bossuyt, Kevin Goeman, Kevin Derveaux en Labaere Jacky, samen met een vijfde verdachte aangehouden. Ze zijn allemaal lid van de vereniging Raw uit Oostende. Die vijfde verdachte werd na een paar dagen al gelost. De vier anderen gaven wel toe dat ze die avond in Torhout waren, maar ontkenden hun deelname aan de feiten. Een tijd later werd ook Johny De Troyer opgepakt.

Er zijn van die feiten videobeelden ter beschikking. De advocaten en de verdachten hebben die nog niet gezien, maar stellen vast dat ze de beelden bijvoorbeeld bij het verhoor van De Troyer à charge worden gebruikt, en niet à décharge. De advocaten zijn daar niet mee akkoord en hebben de rechter en onderzoeksrechter gevraagd die beelden te mogen bekijken. Dit is toegestaan, zonder verzet van het parket, en zal volgende week gebeuren. Vrijdag as. komen de vijf opnieuw voor de raadkamer.

(JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier