Protest tegen uitbreiding stortplaats in oude kleiputten

Redactie KW

In Kortemark rijst protest tegen een mogelijke uitbreiding van de stortplaats in de oude kleiputten van steenbakkerij Desimpel. De firma die de stortplaats beheert, heeft daarvoor een milieuvergunning aangevraagd. De actiegroep ‘gezond Kortemark’ vindt dat het gemeentebestuur de mensen in de buurt te weinig heeft ingelicht over de plannen.

Gevaarlijke afvalstoffen

In 1992 kreeg de groep Sylvamo de toelating om de oude kleiputten van Steenbakkerij Desimpel op te vullen met afval, ondermeer met baggerspecie. In 1995 kreeg het bedrijf al een uitbreiding van de opslagcapaciteit en nu heeft Sylvamo opnieuw een aanvraag ingediend om de capaciteit uit te breiden van ruim 1 miljoen tot 1,2 miljoen kubieke meter Als Sylvamo de nieuwe milieuvergunning krijgt, dan mag het bedrijf ook 140 000 kubieke meter gebruiken voor de opslag van gevaarlijke afvalstoffen.

Informatievergadering

Vorige week was er een informatievergadering voor de dichtste buurtbewoners over de eventuele uitbreiding van de stortplaats. Maar de actiegroep ‘gezond Kortemark’ vindt dat de gemeente te weinig inspanningen levert om de aanvraag voor de nieuwe vergunning bekend te maken.

(LD/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier