Protest tegen komst aannemersbedrijf in Oudekapelle

Redactie KW

In het vredige polderdorpje Oudekapelle bij Diksmuide is er protest tegen de mogelijke komst van een bedrijf dat er puinafval zou verwerken. Het bedrijf wil er op de ambachtelijke zone aan de slag. Die zone ligt er totaal leeg bij midden tussen de velden. Diksmuide wil de ambachtelijke zone al lang omvormen tot landbouwgebied maar tot nu toe was dat er nog niet van gekomen.

Zwarte vlaggen en protestborden in het schilderachtige dorpje Oudekapelle bij Diksmuide. Midden in het groen en vlak bij de beschermde komgronden van Lampernisse ligt verrassend ook een strook ambachtelijke zone.

Een aannemersbedrijf uit Wulpen wil hier materialen opslaan en stenen verwerken met een breekinstallatie. De aannemer wilde eerder naar het bedrijventerrein in Kaaskerke, maar kreeg geen toestemming. De mensen in Oudekapelle vrezen dat met het bedrijf de rust zal plaats ruimen voor stof, lawaai en zwaar verkeer.

Het stadsbestuur van Diksmuide wilde enkele jaren geleden de ambachtelijke zone omvormen tot landbouwgebied maar het bleef bij die intentie. De actiegroep wil nu met alle middelen de komst van het bedrijf voorkomen. Er zijn in Oudekapelle al zo’n 150 handtekeningen verzameld en er zijn ook bezwaarschriften in de maak. Het stadsbestuur van Diksmuide probeert de gemoederen te bedaren.

Tegen halfweg volgende maand zal het schepencollege van Diksmuide oordelen over de bouwaanvraag. (KV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier