Protest tegen industriezone Blauwpoort in Waregem dijt uit naar andere wijken

Redactie KW

Het actiecomité tegen de komst van een industriezone in de Blauwpoort vlakbij de E17-autosnelweg in Waregem probeert ook mensen van omliggende wijken aan te zetten om massaal bezwaarschriften in te dienen.

Daarvoor werd woensdagavond een infovergadering belegd waarop meer dan 100 aanwezigen waren. Onder hen delegaties van Groen! en SP.A, want de Waregemse socialisten hebben zich – in tegenstelling tot hun collega’s bij de provincie – sinds kort ook achter het protest tegen de industriezone geschaard. Meer en meer komt er ook belangstelling uit omliggende wijken, want naast veel Biestenaren vielen ook vertegenwoordigers van de paardenwijk en Zavelberg op.

Infovergadering

De infovergadering in OC de roose was netjes ingepland, want komende maandag 28 november start het openbaar onderzoek. „Vanaf dan tot 26 januari hebben we de kans om bezwaarschriften in te dienen. Laat ons dat massaal doen”, verkondigde Nico Rigolle van het actiecomité.

Tweede protestactie die men vorm wil geven is met zo veel mogelijk aanwezigen present tekenen op de infovergadering van de provincie, volgende week woensdag 30 november om 19.30 uur in het stadhuis, wanneer de volledige inrichting van het kleinstedelijk gebied Waregem aan bod komt. Het actiecomité vreest vooral geurhinder, hoge concentraties fijn stof, wateroverlast en nog langere files op de Expresweg (N382)

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier