Protest tegen bouw van windmolens langs Lovaart

Veel volk op de informatievergadering in Steenkerke
Redactie KW

In Steenkerke bij Veurne hebben Electrabel en Aspiravi de buurtbewoners uitleg gegeven bij hun plannen voor een nieuw windmolenpark. De twee energiegroepen hebben een aanvraag ingediend om in het gebied van de Lovaart 24 windturbines te bouwen en ook Electrawinds is kandidaat. De buurtbewoners vrezen dat de windmolens het polderlandschap zullen ontsieren.

Veel volk op de informatievergadering in Steenkerke. Want de buurtbewoners hebben nogal wat vragen bij de plannen voor de aanleg van een windmolenpark tussen de Lovaart en de N8 Ieper Veurne. Aspiravi plant 9 turbines en Electrabel 15.

Uit onderzoek blijkt dat het gebied rond de Lovaart op de grens van Veurne met Alveringem de aangewezen plek is voor de plaatsing van windmolens. Maar de buurtbewoners vrezen dat de windmolens het landschap zullen ontsieren. De informatievergadering verloopt dan ook heel woelig.

Het stadsbestuur is dan ook geen voorstander van het windmolenpark omdat het vreest dat de 24 geplande turbines nog maar een eerste aanzet zijn. Het openbaar onderzoek loopt nog en bewoners kunnen dus nog bezwaar aantekenen.

Klik bovenaan op video om het verslag te bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier