Protagonisten Tragex Gel zien btw-carroussel verjaard

Redactie KW

Vier mensen die destijds betrokken waren bij de vleesfraude rond het Wingense vleesbedrijf Tragex Gel zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken voor het opzetten van een btw-carrousel bij de aan- en verkoop van vrachtwagens. De rechter stelde vast dat de hele zaak verjaard is.

Tijdens het onderzoek naar de grootschalige fraude rond Tragex Gel eind de jaren negentig, waarbij honderden tonnen besmet Brits rundsvlees ten tijde van de dollekoeienziekte toch werd in- en uitgevoerd, kwam ook de btw-fraude aan het licht.

Samen met kopstuk en voormalig vleeshandelaar Dirk Desoete kochten de 49-jarige Kortrijkzaan Jean-Pierre H. en twee stromannen uit Moeskroen en Wakken zich in bij transportbedrijf Deman in Rekkem. Dat bedrijf gebruikten ze daarna als dekmantel voor het opzetten van een parallel circuit bij de aan- en verkoop van vrachtwagens. Via een kluwen van vennootschappen zorgden ze er voor dat het onmogelijk werd om het btw-spoor te volgen. Miljoenen Belgische franken aan btw-gelden stopten ze dan in eigen zak. Door de verjaring loopt de zaak met een sisser af. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier