Projectoren in Cinema Liberty draaien weer

Redactie KW

3 jaar na de sluiting heeft Patrick Declerck zijn Cinema Liberty in hartje Brugge weer geopend. Een toch wel opmerkelijke beslissing, want door de bouw van megacomplexen buiten de stad sloten kleine stadsbioscopen één voor één de deuren. Maar Patrick Declerck, bezeten van film, investeerde in de modernste apparatuur en gelooft rotsvast in de mogelijkheden van een stadscinema.

“Als ik kijk naar Aalter, bijvoorbeeld,” aldus Declerck, “daar is ook een oude bioscoop na jaren sluiting terug open gegaan. En je ziet dat heel wat mensen de weg terug vinden naar een charmante, weliswaar oudere bioscoop, in het centrum van de stad. En ik denk dat het ook hier mogelijk is. Maar de keuze van de films zak heel belangrijk zijn.”

Een oude bioscoop, dat wel, maar nu helemaal gedigitaliseerd en uitgerust met de modernste projectieapparatuur van Barco. Een forse investering, maar noodzakelijk, want het publiek is intussen al gewend geraakt aan een superieure digitale kwaliteit. Liberty wil de filmliefhebber ook verrassen met de programmatie.

“Puur commercieel denk ik dat de jeugd de voorkeur geeft aan een megacomplex en niet zo snel geneigd zal zijn om bij ons de film te komen zien. Maar ik denk vooral aan de iets oudere mensen die dat kunnen appreciëren en die het aangenaam vinden om in een warme zaal in het centrum een filmpje te kunnen meepikken.”

En dus gelooft Patrick Declerck dat de stadsbioscoop met 1 zaal toch een toekomst heeft.

(ss)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier