Project Archeologische luchtfotografie laureaat Vlaamse Monumentenprijs

Redactie KW

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft de vijf laureaten van de Vlaamse Monumentenprijs bekend gemaakt, één per provincie. Eén van hen wordt eind september uitgeroepen tot de ultieme winnaar. De minister kent de Monumentenprijs elk jaar toe aan een privé- of overheidsinitiatief met bijzonder belang of belangrijke verdiensten op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg of archeologie.

Voor West-Vlaanderen heeft Bourgeois een project geselecteerd dat via luchtfotografie waardevolle archeologische sites in Zedelgem wil ontdekken. Dat moet leiden tot een inventaris waarmee achteraf rekening moet worden gehouden bij het opstellen van ruimtelijke plannen. Dit project is ook geselecteerd omdat het quasi uniek is in Vlaanderen en bovendien gedragen wordt door vrijwilligers.

Elke laureaat van de Vlaamse Monumentenprijs krijgt 2.500 euro. De winnaar ontvangt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Naar jaarlijkse gewoonte maakt de minister de ultieme winnaar bekend op het slotfeest van Open Monumentendag, zondag 20 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier