Progressief Kartel Middelkerke woest om prijsstijging speelpleinwerking

Redactie KW

Op de laatste gemeenteraad heeft de meerderheid (Open VLD &CD&V) de beslissing genomen om de prijs van de speelpleinwerking met 70% te verhogen.

Waar ouders vroeger 3 euro per kind, per dag betaalden, wordt dit nu 5 euro. Ook de warme maaltijd tegen een sociale prijs wordt afgeschaft. Het Progressief Kartel verwerpt deze asociale maatregel.

Armoede

Gemeenteraadslid Geert Verdonck van het Progressief Kartel is woedend: “In tijden van stijgende armoede worden de zwakkeren dubbel getroffen door een forse bijdragestijging en het afschaffen van de warme maaltijd. We weten dat dit voor sommige kinderen de enige mogelijkheid was om warm te eten. In die prijs is wel gratis soep inbegrepen, maar zeg nu zelf: het aanbieden van soep op een hete zomerdag, is nu niet echt een superidee.”

Achterstal

De forse prijsverhoging kan evenmin op bijval rekenen van OCMW-raadslid Ringo Vandermeeren: “In het verleden hielden we de prijzen bewust laag. Teveel gezinnen stonden al achter met betalingen van de speelpleinwerking, dit was voor ons al een signaal dat vele gezinnen het moeilijk hebben om alles rond te krijgen”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier