Professor legt oorzaak bloot van aanhoudende problemen in Roeselaars Spillebad

Redactie KW

De onvoldoende cohesie van de dekvloer in het groot bad en de slechte belijning in het kinderbad : dat zijn de twee hoofdredenen van de aanhoudende problemen in het Spillebad. Dat zegt schepen Nathalie Muylle. Een door de expert aangestelde professor legde de oorzaken bloot.

De aanhoudende moeilijkheden met loskomende tegels in het Spillebad blijven een groot zorgenkind. De voorbije jaren bleef het stedelijk zwembad tijdens de onderhoudsbeurt langer dicht om herstellingswerken uit te voeren. De door de expert aangestelde professor Van Gemert (expert in bouwmaterialen -en technieken) maakte een rapport op.

“In het groot bad komen de tegels los door een probleem met de horizontale dekvloer en de waterdichtingslaag”, zegt schepen Nathalie Muylle. “In het kinderbad werden dan weer problemen vastgesteld door de aangebrachte belijning.” Het verslag van de expert wordt later bij de rechtbank neergelegd. Een definitieve uitspraak over de verantwoordelijkheid wordt pas binnen een jaar verwacht. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier