Professionele dievenbende uit Tielt opgerold in Dendermonde

Redactie KW

De politie en het parket van Dendermonde hebben een familie opgepakt van vijf professionele winkeldievegges uit Tielt die op grote schaal feiten pleegden in Oost- en West-Vlaanderen. Bij huiszoekingen vorige week werd voor duizenden euro’s parfumerie, speelgoed, elektronica en etenswaren in beslag genomen, zegt het Dendermondse parket.

Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal winkeldiefstallen de voorbije vier jaar met bijna 50 procent steeg in het arrondissement Dendermonde. In maart werd een onderzoek gestart naar aanleiding van een reeks winkeldiefstallen in winkelketens in het arrondissement. “Via nauwe samenwerking met de veiligheidsverantwoordelijken van de winkelketens kon worden vastgesteld dat bij verschillende feiten telkens weer dezelfde daders in beeld kwamen. Uit onderzoek bleek het te gaan om een goed georganiseerde bende van vijf dievegges van dezelfde familie uit de regio Tielt”, zegt het parket.

Het hoofd van de bende, een 50-jarige vrouw, werd vrijdag door de onderzoeksrechter aangehouden. Drie mededaders werden onder voorwaarden vrijgelaten. Het voertuig van de hoofdverdachte, waarmee de familie zich verplaatste om de diefstallen te plegen, werd in beslag genomen. In de winkels deden de vrouwen telkens kleine aankopen om geen argwaan te wekken, terwijl ze grote hoeveelheden gestolen goederen op een verdoken manier buiten smokkelden. De hoofdverdachte verkocht de spullen daarna onder meer op rommelmarkten.

(Belga)

Meer nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier