Professionele bende aan de haal met vier dure wagens

Redactie KW

In Kuurne zijn 4 dure wagens gestolen uit de showroom van een autohandelaar. De dieven, gingen uiterst professioneel te werk. Zo knipten ze eerst alle draden door van twee telefoniekasten in de buurt zodat het centraal alarm uitgeschakeld was. Het parket van Kortrijk voegt het dossier toe aan dat van alle garagediefstallen van de jongste tijd, ook daar hebben de dieven het op hetzelfde type wagens gemunt.

Rond één uur vannacht slagen professionele inbrekers erin vier wagens te stelen uit de showroom van deze autohandelaar in de Brugsesteenweg in Kuurne. De handelaar verkoopt dure Duitse merkwagens. De ontvreemde wagens zijn dan ook niet van de minsten: 3 audi’s en een BMW. De zaakvoerder die zijn handel zo’n drie jaar geleden opstartte is aangeslagen.

” Je zou voor minder,” zegt Lieven Gheysens van Bavaria Motors. “Het zijn toch 4 dure wagens. Je bent goed beveiligd, je investeert daarin en dan slagen ze er toch in om dat te omzeilen. Je kan dan ook moeilijk euforisch zijn é. Denk je dat je de wagens nog zal terug zien? Ik denk het niet het zijn typische voertuigen die gebruikt worden bij inbraken.”

En inderdaad: volgens het parket lieten ze een Porsche van 75.000 euro staan, al verplaatsten ze hem wel om met de andere wagens te kunnen wegrijden. De inbrekers zouden binnen geraakt zijn via een appartement boven de showroom. Gezien de diefstal waren ze wellicht met vier en een chauffeur.

Ze gingen uiterst professioneel te werk. Rond elf uur s’ avonds waren ze al bezig met het doorknippen van draden van telefoniekasten in de Boomgaardstraat en in de Watertorenstraat.. Op die manier schakelden ze het centraal alarm dat de politie verwittigd uit. Eens binnen schakelden ze ook het buitenalarm uit.

” De sleutels zitten op een beveiligde plaats, maar ook die is op een zeer professionele manier omzeild geweest.”

De daders reden weg via een poort achteraan. Ze waren wellicht een uur binnen en waren dus van rond elf uur tot rond twee uur in de weer.

“Misschien heeft iemand iets gezien. Het is toch een drukke weg. Er was ook een bedrijfsopening iets verderop.”

Door het doorknippen van de telefoniedraden had de hele buurt vandaag geen telefonie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier