Proeven op festival van zeldzaamste soorten whisky

Redactie KW

In Oostende organiseerde de LINDORES WHISKY SOCIETY een festival met de zeldzaamste soorten. Het internationale gezelschap van whiskyverzamelaars en fijnproevers hadden er keuze uit 1.500 verschillende flessen. Het hele weekend werd in Hotel Bero whisky geroken, geproefd en doorgeslikt door een internationaal gezelschap van whiskykenners.

Het heeft wat geduurd, maar ook in ons land krijgen we eindelijk de smaak van whisky te pakken. En daar zitten whiskyclubs als LINDORES voor veel tussen. Zij organiseren al voor de vierde keer een festival met pure Malts of de top van de whisky’s.

Er zijn tegenwoordig heel wat rariteiten op de markt die de kenners weten te bekoren zoals whisky’s uit Japan. Maar dé juweeltjes voor neus en mond komen nog altijd uit Schotland.

De whisky’s die in Oostende worden geproefd zijn exclusief, zeldzaam en van voor WO II, toen distilleren nog een ambacht was. Wie hoopt hier een zeldzame fles op de kop te tikken, komt van een kale reis thuis, want het is geen commercieel festival.

Het festival van de whisky trok ruim 600 deelnemers. Volgens de Lindores Whisky Society is de Belgische whiskymarkt per hoofd de snelst groeiende ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier