Proefproject voor kinderen van ouders met kanker

Redactie KW

In het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper start vanaf een proefproject voor de begeleiding van kinderen van ouders met kanker. Bedoeling is via gesprekken met de kinderen het probleem, dat uiteindelijk het hele gezin treft, bespreekbaar te maken. Hiervoor wordt een halftijdse kinderpsychologe in dienst genomen.

Het proefproject loopt over een periode van drie jaar. Bedoeling is na te gaan of de begeleiding van de kinderen van ouders die kanker hebben een positieve invloed heeft op die kinderen, op het gezinsleven en op de therapie van de getroffen ouder. Het project kost bijna 50.000 euro per jaar. Het Jan Yperman Ziekenhuis krijgt hiervoor jaarlijks 25.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid.

Ook een privé-initiatief schenkt aan dit project 2.625 euro. Het gaat om de opbrengst van een cava-bar, die gedurende de zes weken dat Villa Vanthilt uitzond van op de Grote Markt in Ieper. Gisteravond net vóór de uitzending, werd de cheque overhandigd aan Jan Blontrock, personeelsdirecteur van het Jan Yperman Ziekenhuis.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier