Proefproject tegen zandophoping op Kustbaan tussen Middelkerke en Oostende

Redactie KW

In samenwerking met de vervoersmaatschappij De Lijn en de afdeling Kust van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, start Wegen en Verkeer West-Vlaanderen vanaf vandaag met een proefproject dat ervoor moet zorgen dat er geen zandophoping meer ontstaat op de Kustbaan bij stormweer.

In periodes met stormweer moet het personeel van het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn regelmatig in de bres springen om zand te ruimen dat tot op de Kustbaan overwaait tussen Oostende en Middelkerke. Hierdoor moest de Kustbaan al meermaals worden afgesloten voor verkeer en konden ook de trams van De Lijn niet meer passeren.

Vandaag start Wegen en Verkeer West-Vlaanderen met de plaatsing van een keerwand uit hoge betonnen stootbanden. De keerwand zal in totaal ongeveer 300 meter lang zijn en 1 meter hoog. De keerwand wordt geplaatst op de Zeedijk, vlak naast de tramsporen in de buurt van het kruispunt Zeedijk – Cyriel De Grootelaan. Het gaat om een tijdelijk proefproject. De werken zelf worden uitgevoerd vanop de Zeedijk en veroorzaken geen hinder. Tegen vrijdagavond 19 oktober zullen de werken afgerond zijn. De kostprijs bedraagt 12.000 € waarbij iedere partner (AWV, De Lijn, MDK) 4000 € voor zijn rekening neemt.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier