Proefproject in rusthuis Brugge doet senioren smaakvoller en daardoor beter eten

19/06/12 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Bron: Kw

Meer smaak in de maaltijd en een betere bediening heeft een goeie invloed op het gewicht van ziekenhuispatiënten en rusthuisbewoners. Dat blijkt uit een proefproject in de centrale keuken van het Brugse OCMW. Veel rusthuisbewoners in Vlaanderen eten vaak te weinig. In Brugge kruiden ze het eten nu beter af, het vlees gaat nu ook even kort in de pan. Met resultaat.

Tot begin dit jaar waren rusthuisbewoners van Huize Minnewater in Brugge niet zo tevreden over het eten, blijkt uit onderzoek. Dimitri Beeckman (Universiteit Gent): "Wat de bewoners aangaven was de smaak, die was niet ideaal. Veel oudere bewoners nemen natuurlijk ook medicatie en die n...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info