Proces wurgmoord: Psychiater sluit recidive niet uit

08/10/08 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

Bron: Kw

Psychiater Paul Lodewijck heeft dinsdag voor het West-Vlaamse hof van assisen niet uitgesloten dat beschuldigde Pascal Van Elslander geen gelijkaardige feiten meer zal plegen. De 36-jarige Kortrijkzaan staat terecht voor doodslag op zijn echtgenote Sylvie Coffyn in de nacht van 8 op 9 maart 2006 in Kortrijk. De ex-echtgenote van de beschuldigde getuigde dinsdag dat ook zij onder zijn agressie leed.

Dr. Paul Lodewijck verklaarde dat alcohol de rode draad is in het leven van de beschuldigde. Daarnaast wordt hij bij relationele spanning snel agressief. Zijn tweede echtgenote zou een grote ruimte in zijn leven hebben gehad. Volgens de psychiater was zij zelfs belangrijker voor hem dan zijn kinderen. Tijdens zijn onderzoek ervoer de psychiater gemeende spijt. "De feiten zijn vanuit zijn persoonlijkheid verklaarbaar", besloot de gerechtspsychiater. "Door zijn antisociale kenmerken, zijn...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!