Proces van vrouw die in 2003 peuter doodde gestart

Redactie KW

Gisteren startte voor het Hof van Assisen in Brugge het proces tegen E.L. uit Poperinge. Zij wordt ervan verdacht het tweejarig kind van haar vriend te hebben gedood op 7 juli 2003 in Mesen.

De zwangere vrouw was, toen zij alleen op de jongen paste, kwaad geworden op het kind en gaf hem een flinke dreun in de onderbuik. Het kind overleed kort daarop aan zijn verwondingen.

Door de hevige stamp met de voet in zijn buik, was de lever van het kind gescheurd. De beschuldigde legde de peuter gewoon in zijn bed. Pas een uur later sloeg ze in paniek toen het kind niet meer bewoog. Ambulanciers probeerden het kind nog te reanimeren, tevergeefs.

Uit het onderzoek bleek dat de peuter al enkele maanden werd mishandeld door de vrouw. Hij werd zelfs enkele keren door de echte moeder naar de spoedgevallendienst gebracht. De vrouw zou het kind hebben geslagen en gebeten.

Na de feiten zat ook de vader van het kind een maand in de cel. Ook hij werd verdacht van mishandeling. De beschuldigde zelf kwam na bijna vijf maanden vrij en beviel half februari 2004 van een zoontje. Het gezin was toen herenigd.

Het proces in Brugge duurt tot donderdag 12 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier