Proces van cannabisboer Lagrou opnieuw uitgesteld

© BELGA
Redactie KW

Het proces tegen Patrick Lagrou is maandag opnieuw uitgesteld. ‘s Lands grootste cannabiskweker heeft met toppleiter Sven Mary een nieuwe advocaat aangesteld. Op 24 maart wordt de zaak voortgezet.

“Patrick Lagrou manipuleert en houdt iedereen aan het lijntje”, zei de openbaar aanklager. “Hij liep al bijna het hele rijtje van de advocatuur af. Gaat hij over drie maanden opnieuw een andere raadsman inschakelen? “

De cannabisboer werd tot voor kort verdedigd door Walter Van Steenbrugge, maar hij werd bedankt voor zijn diensten. Lagrou wordt nu bijgestaan door de Brusselse advocaat Sven Mary.

De voormalige kippenboer uit Zandvoorde leed zwaar onder de dioxinecrisis en schakelde over op cannabis. Tussen 2005 en 2009 exploiteerde hij een reusachtige plantage met 17.000 plantjes: het was de grootse kwekerij die ooit in België werd aangetroffen. Lagrou zou aan zijn plantage ongeveer 25 miljoen euro hebben verdiend. Het gerecht ontdekte de plantage in 2009 tijdens een huiszoeking in het kader van gesjoemel met de boekhouding.

Lagrou, zijn echtgenote, hun dochter en drie Braziliaanse werknemers werden gedagvaard. Op de vorige zitting werd de zaak uitgesteld omdat er bijkomend onderzoek werd gevraagd. De resultaten hiervan zijn nog steeds niet gekend. Zo is het wachten op de confrontatie tussen Lagrou en twee verbalisanten. Die confrontatie werd al enkele keren geregeld, maar Lagrou stuurde telkens zijn kat. Een volgende poging staat gepland op 13 december.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier