Proces vader Younes: Wasir weende tijdens nachtmerries en sprak over zijn vader

Redactie KW

Op het assisenproces van Mohamed Jratlou in Bergen werden dinsdagnamiddag een aantal getuigen gehoord, onder meer het onthaalgezin waar Wasir, de broer van Younes en zoon van de beschuldigde Mohamed Jratlou, enkele weken verbleef. Zij getuigden over nachtmerries waarin de jongen over zijn vader sprak.

Volgens het onthaalgezin deed Wasir hen geen andere confidenties dan wat de jongen al aan speurders had toevertrouwd, meer bepaald over de omstandigheden van de ruzie tussen zijn ouders. Wasir was een aangenaam kind, zoals de anderen. De nachten werden echter vaak getekend door nachtmerries. “Hij zei dan: ‘Neen papa, alsjeblief, stop!”. Soms voegde hij daar aan toe ‘Waarom doe je dat met hem? Ik heb het recht om met mama te vertrekken’. Vervolgens werd hij zwetend en wenend wakker en sloeg tegen de muren”, aldus deze getuige.

Gewelddadige scènes

Voor zijn huwelijk met Naïma Zraidi, onderhield de beschuldigde twee parallelle liefdesrelaties. De kinderen van die twee ex-partners tekenden Mohamed Jratlou als een zelfingenomen man, een individualist en agressief, met dreigende trekken. “Mijn broer en ik hebben gewelddadige scènes meegemaakt. We moesten zonder ophouden tussenbeide komen voor mama. Eén voorbeeld: op een dag sloeg hij met de bijl in de keuken”, verklaarde de dochter van een van de twee ex-partners.

“Als je mij bedriegt, kan ik je in de Leie werpen – en je dochter ook – en me nadien zelfmoorden”, zou de beschuldigde aan zijn andere ex gezegd hebben tijdens een wandeling. De laatste getuige, een tiener toen haar moeder omgang had met de beschuldigde, legde uit dat Mohamed Jratlou jaloers, bezitterig en regelmatig brutaal was ten opzichte van haar moeder. Dat geweld hield volgens haar verband met zijn alcoholgebruik. De beschuldigde was lid van de lokale fanfare. Voor de leden van het fanfarecomité was Jratlou een erg aangename man, maar dat gedrag veranderde radicaal als hij gedronken had. Woensdag volgen de pleidooien en het requisitoir van het openbaar ministerie. Het verdict zou donderdag bekend zijn. (Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier