Proces vader Younes : 9 jaar cel voor slagen en verwondingen met dood tot gevolg

Redactie KW

Mohamed Jratlou, de vader van de 4-jarige Younes, is schuldig aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder de intentie om te doden. Dat heeft de jury van het hof van assisen in Henegouwen beslist. De man moet 9 jaar naar de cel.

Mohamed Jratlou werd beschuldigd van doodslag op zijn vierjarig zoontje Younes, die op 10 november 2009 werd teruggevonden in de Leie in Komen, twee weken nadat hij was verdwenen.

Geen vrijwillige doodslag

De assisenjury oordeelde dat er geen sprake was van vrijwillige doodslag, maar dus wel van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder de intentie om te doden. Dat de beschuldigde de vader was van het slachtoffer en dat het slachtoffer minderjarig was, vormen bezwarende omstandigheden.

In haar motivering stelt de jury vast dat er net voor de feiten sprake was van ‘intense stress’. Jratlou zou zijn zoontje gegrepen hebben om te verhinderen dat die zou schreeuwen toen de moeder vertrok. Het is echter niet uit te maken of er een intentie was tot doden.

De jury stelde ook meerdere tegenstrijdigheden vast tussen de verklaringen van de beschuldigde en die van zijn echtgenote, er er zitten twee gaten van 50 minuten in het tijdsgebruik van Jratlou. De verdediging heeft altijd volgehouden dat Jratlou onschuldig is en dat Younes werd ontvoerd en gedood door een buitenstaander.

Strafmaat later bepaald

Het openbaar ministerie had een celstraf van minstens twaalf jaar geëist tegen Jratlou. Openbaar aanklager Ingrid Godart wees er eerst op dat verzachtende omstandigheden de celstraf met maximaal zes maanden zouden kunnen doen dalen. Ze vroeg de jury echter ook om niet onder een gevangenisstraf van twaalf jaar te gaan. Maar die gaf de man dus 9 jaar cel.

(Belga, foto Belga)

Proces vader Younes : 9 jaar cel voor slagen en verwondingen met dood tot gevolg

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier