Proces over moordpoging op man uit Outrijve uitgesteld, want past niet in agenda van topadvocaat van verdediging

Redactie KW

Op vraag van de verdediging heeft de Kortrijkse strafrechter dinsdag het proces tegen een 35-jarige Avelgemnaar uitgesteld, al was de tegenpartij daarvan niet op de hoogte gesteld.

Sebastien K. had een tijdje een relatie met zijn poetsvrouw. Zijn teleurstelling was bijzonder groot toen Elyne V. voor haar echtgenoot Bart P. koos. De situatie zorgde bij alle betrokkenen voor spanningen.

Op 20 oktober 2012 ontplofte de bom. Sebastien K. trok naar de woning van Elyne V. en Bart P. in Outrijve. Volgens de openbaar aanklager ging de beklaagde Bart P. meteen te lijf met een mes. Het slachtoffer kreeg ook een kopstooot en werd gebeten. Sebastien K. beweert dat hij eerst werd beschoten door zijn liefdesrivaal en dat valt ook af te leiden uit de woorden van Elyne V., toen zij de 101-centrale alarmeerde.

Advocaat Walter Van Steenbrugge hekelde enkele maanden geleden al het subjectieve onderzoek door de politie, omdat het mes bijvoorbeeld niet onderworpen werd aan een sporenonderzoek. De rechter vroeg om extra onderzoek.

Advocaat moest elders zijn

Dinsdag zou het proces eindelijk voortgezet worden maar op vraag van de verdediging heeft de rechter de zaak uitgesteld naar de zitting van 14 januari. Meester Van Steenbrugge had dinsdag een belangrijke zaak in Antwerpen, waardoor hij onmogelijk aanwezig kon zijn. De bekende strafpleiter wil Sebastien K. persoonlijk verdedigen.

Elyne V. en Bart P., die zich burgerlijke partij stelden, waren opnieuw van de partij. Het koppel en hun advocate bleken, door administratieve problemen, niet op de hoogte te zijn van het gevraagde uitstel. Sebastien K. riskeert een gevangenisstraf van vier jaar waarvan drie effectief, maar hij hoopt op de vrijspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier