Proces over grootschalige belastingfraude uitgesteld

Redactie KW

Het proces over een grootschalige belastingfraude voor de correctionele rechtbank in Brugge, waarin onder andere ook Fortis gedagvaard werd, is uitgesteld naar 28 september.Ook een 51-jarige Blankenbergenaar is bij deze zaak betrokken.

De man heeft volgens het parket van Brugge samen met een 74-jarige man uit Schilde nepconstructies opgezet om elastinggelden te ontduiken. Ze zouden de constructies, de zogenaamde kasgeldvennootschappen, hebben opgericht om belastingloos andere vennootschappen te kunnen overnemen. In totaal werden negen vennootschappen overgenomen. Op die manier werden immense bedragen aan belastinggeld ontdoken.
Volgens het parket van Brugge is die manier van werken onwettig. In totaal werden zes personen of instanties gedagvaard. Naast de twee spilfiguren werd nog een 60-jarige notaris uit Brussel gedagvaard. Hij zou de aktes gemaakt hebben. Een 57-jarige filiaalhouder van een Fortiskantoor zou het geld hebben geleend om de overnames mogelijk te maken. In één adem werd ook Fortis gedagvaard. Ten slotte werd een boekhoudingsbedrijf voor
de rechter gesleept. De overgenomen vennootschappen werden niet gedagvaard.
De Belgische Staat, die zich burgerlijke partij heeft gesteld, vordert
een bedrag van 6.038.903 euro. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier