Proces kasteelmoord ten vroegste afgerond in 2016

Redactie KW

Het onderzoek naar de kasteelmoord kan niet worden afgerond. Een proces in 2015 wordt bijna onmogelijk.


Het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens lijkt een tweede adem te hebben gevonden. Naast zoon Peter Gyselbrecht zullen allicht ook de advocaat van zijn vader André en de raadsman van de familie extra speurwerk vragen.

De advocaten hebben nog niet zo lang inzage in het dossier en ontdekten onlangs een opvallende getuigenis van een Nederlandse politie-informant. Aan die man zou de uitvoerder van de moord, de intussen overleden Anton Van Bommel (49), opgebiecht hebben dat hij nog iemand moest vermoorden. Deze elementen zijn cruciaal voor het proces waar de jury zal moeten oordelen of de opdrachtgevers daadwerkelijk een moord hebben besteld.

Raadkamer roept 22 mensen op voor zitting

Het parket zou vrijdag de verwijzing vragen van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry. Vader en zoon Gyselbrecht worden verdacht van een rol als opdrachtgevers voor de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Pierre Serry zou een rol gespeeld hebben als tussenpersoon. Een jaar na de feiten werd de ondertussen overleden Eindhovenaar Ronnie van Bommel ontmaskerd als uitvoerder van de kasteelmoord.

In totaal zijn 22 mensen opgeroepen voor de zitting van de raadkamer. Het gaat om iedereen die ooit in het dossier in verdenking werd gesteld. Onder hen bevinden zich ook de Eindhovenaar Tinus van Wesenbeeck en de Limburgse autohandelaar Johnny Vanlingen. Ze zaten lang in voorhechtenis, maar nu vraagt het parket om hen buiten vervolging te stellen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier