Proces Bonroy: Ouders van slachtoffer getuigen

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge tegen Kenny Bolle kwamen dinsdagmiddag de ouders van Bart Bonroy aan het woord. Bart werd op 3 februari 2007 rond 3.15 uur door Kenny Bolle doodgestoken op het Marie-Joséplein in Oostende, omdat hij geen sigaret wilde geven.

“Er is een stuk weg van mij”, zei Nicole Roose, de moeder van het slachtoffer. “Ik leef niet meer, ik probeer enkel te overleven. Ik ga opnieuw werken om goed zorg te dragen voor mijn andere zonen, maar met hen gaat het sindsdien ook niet zo goed”, zei Nicole, die nog een foto van Bart beschreef. “Zo was Bart altijd. Altijd die glimlach. En die zullen we nooit meer zien.”

Jef Vermassen, advocaat van Nicole Roose, vroeg haar hoe moeilijk het was zonder haar zoon Bart. “Het wordt nooit meer zoals vroeger”,antwoordde de vrouw. “Ik maak nog elke dag te veel eten en die stoel blijft leeg. Vooral het feit dat ik hem in het ziekenhuis niet meer heb kunnen spreken doet pijn. Toen ik er aankwam, was Bart er al niet meer. Hij laat bij iedereen een leemte na.”

Beschuldigde Kenny Bolle kreeg op het einde van haar getuigenis nog het woord. “Het spijt me tegenover u en uw familie voor wat ik u allemaal heb aangedaan. Het spijt me”, zei hij.

Ook toen Guido Bonroy, de vader van Bart, klaar was met zijn
getuigenis, sprak Kenny Bolle zijn spijt uit. Dat maakte weinig indruk op Guido, die net daarvoor had verteld hoezeer hij en zijn ex-vrouw Nicole Roose verlangd hadden om kinderen te kunnen krijgen.


“Na tien jaar proberen was Bart daar plots”, vertelde hij. “En zelfs
na de scheiding in 1998 – Bart was toen tien jaar – bleef ik altijd een
deel van het gezin. Ik liep binnen en buiten en de kinderen kwamen om de veertien dagen bij mij.”

Vader Guido ging ook in op de toekomstplannen van Bart. “Zijn toekomst had hij al helemaal uitgestippeld. Hij ging zijn diploma halen in warmte-en koeltechnieken, ging werk vinden in die branche en zou goed geld verdienen om een mooi huis te kunnen zetten.”


Guido Bonroy vertelde nog dat hij net voor de feiten deels hersteld
was van een burn-out. “Door die klap ben ik volledig gestopt met werken. Nog steeds ben ik in behandeling en ik denk dat het voor altijd zal zijn.


Ik heb al veel doorzwommen, maar dit gaat er niet meer door”, zei Guido Bonroy, die nu woont met zicht op het kerkhof. “Ik ga daar nooit meer weg”, zei hij. “Zo ben ik elke dag bij Bart, tot de dag dat ik zelf ook moet gaan.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier