Proces Bonroy: Jilles Coopman getuigt

Het assisenproces Bart Bonroy
Redactie KW

Voor het assisenhof in Brugge heeft Kenny Bolle vanmorgen zijn spijt betuigd aan Jilles Coopman, de vriend van Bart Bonroy. “Het spijt me wat ik je die avond heb aangedaan en dat ik je vriend heb afgenomen”, zei Bolle na Jilles’ getuigenis.

Jilles kreeg op 3 februari 2007 rond 3.15 uur op het Marie-Joséplein in Oostende een messteek in de buik van Bolle. Zijn vriend Bart kreeg een dodelijke messteek in de buik. Bolle had hen om een sigaret gevraagd, maar niet gekregen. Bolle wordt beschuldigd van doodslag met het opzet te doden van de 18-jarige Bart en ook van poging tot doodslag op de 18-jarige Jilles.

“Toen ik hoorde dat Bart was overleden, was het alsof de grond vanonder mijn voeten zakte. Hij was de pijler op wie ik vertrouwde. Elke dag zagen we elkaar. We woonden bij elkaar om de hoek. Zelfs als we niet meer op dezelfde school zaten, liepen we ‘s avonds bij elkaar binnen om verslag uit brengen van de dag. En als we uitgingen, deden we dat altijd samen, vooral naar de Le Dome in de Langestraat”, zo verklaarde Jilles.

“We kwamen die avond Kenny Bolle en zijn maat tegen op het Marie-Joséplein. Toen we Kenny Bolle geen sigaret wilden geven, sloeg de sfeer plots om. Hij begon ons te treiteren. Ik legde mijn hand op zijn schouder en Bart zei hem dat hij me met rust moest laten. Plots voelde ik een raar gevoel in mijn buik, alsof ik een slag had gekregen. Ik deinsde achteruit, deed mij T-shirt omhoog en riep: ‘ik ben gestekt'”, zei de vriend van Bart.

“Toen ik weer opkeek, zag ik Kenny Bolle zich afduwen van Bart. Bart viel langzaam neer en ik ging direct naar hem toe. Ik zag meteen hoe erg het was en zei hem nog dat het wel goed zou komen. Ik legde mijn trainingsjas op zijn buik om het bloeden te stelpen, maar hij zei me nog dat dat te veel pijn deed. Kenny maakte zich snel uit de voeten. Het ging allemaal zo snel”, stelde Jilles, die sindsdien psychologisch ondersteund wordt. “Eerst om de twee weken en nu één keer per maand. Dat helpt, want elke avond speelt dat filmpje zich weer af. Ook de ouders van Bart zie ik nog steeds. We vinden veel steun bij elkaar”, besloot de jongeman.

Toen Bolle even mocht reageren op het getuigenis van Jilles, toonde hij zijn spijt. “Het spijt me wat ik je die avond heb aangedaan en dat ik je vriend heb afgenomen”, zei hij. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier