Procedures collectieve schuldenregeling gecentraliseerd in Kortrijk

Redactie KW

Vanaf volgende maand worden er geen procedures collectieve schuldenregeling meer behandeld in de Roeselaarse afdeling van de arbeidsrechtbank.

Dergelijke dossiers zullen alleen nog in Kortrijk worden beslecht. Op aandringen van Open VLD-kamerlid Sabien Lahaye-Battheu, vaardigde minister van Justitie Annemie Turtelboom een Koninklijk Besluit uit, dat vandaag in het Staatsblad werd gepubliceerd.

Minder tijd verloren

“West-Vlaanderen kent vier gerechtelijke arrondissementen: Kortrijk, Ieper, Veurne en Brugge. Op het niveau van de arbeidsrechtbanken wordt het personeel voor de eerste drie arrondissementen gezamenlijk beheerd”, duidt het kamerlid. “Bovendien zijn er in het arrondissement Kortrijk twee afdelingen: naast die in Kortrijk ook één in Roeselare. Men wilde vermijden dat de rechtszoekenden zich ver zouden moeten verplaatsen. Intussen is iedereen veel mobieler geworden, waardoor dat argument minder speelt. De magistraten en griffiers moeten echter veel verplaatsingen doen, waardoor er veel tijd verloren gaat”, schetst Lahaye-Battheu de situatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier