Procedure verkoop Hotelschool Oostende start volgende week

Redactie KW

Volgende week begint de procedure voor de verkoop van de Hotelschoolsite. Vanaf dan kunnen projectontwikkelaars zich aanmelden bij de stad.

Zoals bekend verhuizen de studierichtingen van het huidige KTA-HoTech in de Leopold III-laan de komende jaren naar andere locaties. Het gebouw, dat stadseigendom is, komt dan vrij en zal ontwikkeld worden tot een nieuwe woonsite.

“Dat moet geld opbrengen om de schulden van de stad te verminderen tot minder dan 100 miljoen euro en om de financiële problemen van AGSO en Kursaal definitief op te lossen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Tommelein. “De opbrengst moet meerdere tientallen miljoenen bedragen, waarvan een belangrijk deel al zal moeten betaald worden bij de gunning aan een bepaalde projectontwikkelaar.”

“Daarnaast is voor ons heel belangrijk wat er komt. Deze site vlakbij het station bepaald voro een deel het aanzicht van Oostende. Het moet dan ook vernieuwende en duurzame architectuur zijn, geen bouwblok”, aldus Tommelein. “Bedoeling is de hele wijk Hazegras hiermee op te waarderen. Dit jaar nog moet er duidelijkheid zijn over wie de site koopt en met welke plannen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier