Problemen voor Mobistarklanten in Noorden van provincie

Redactie KW

(UPDATE) Door problemen op het netwerk van Mobistar konden klanten in Noord-West-Vlaanderen gisteren moeilijk bellen. Sms’en lukte vaak wel. Oorzaak was een kabelprobleem in Aalst, waardoor het netwerk in de regio’s Veurne en Brugge maar op halve capaciteit draaide. Hetzelfde deed zich voor in een groot deel van Oost-Vlaanderen en het zuiden van onze provincie. Rond acht uur gisteravond waren de problemen opgelost.

“Het was eerst nog niet duidelijk wat het probleem in Aalst precies was,” zegt Mathieu Van Overstraeten van Mobistar. “Onze technici moesten dat eerst uitzoeken, maar dat heeft dus gevolgen voor de regio’s Brugge en Veurne, een gebied dat tot Roeselare reikt, maar door problemen in de Gentse regio waren er ook problemen in het zuiden van West-Vlaanderen.”

Omdat het netwerk in die regio’s maar op halve capaciteit draaide, raakte het snel overbelast. Telefoneren naar vaste lijnen lukte nog, naar Mobistar of andere mobiele operatoren ging moeilijker. Een sms’je sturen lukte in de meeste gevallen wel.

De problemen waren rond acht uur gisteravond voorbij.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier