Problemen met aanbesteding nieuw Olympiabad brengen project niet in het gedrang

Redactie KW

“Het project Olympiabad gaat helemaal niet terug naar af”. Dat antwoordde gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) donderdag tijdens de provincieraad aan Kurt Ravyts van Vlaams Belang en Marc Vanpaemel van Groen! Zij hadden uit de pers vernomen dat er problemen zijn met de aanbesteding en vreesden nu zware vertraging.

De fauw gaf wel toe dat de aanbesteding inderdaad niet loopt zoals gewenst. “Er werden slechts vier offertes ingediend, waarvan één te laat. Van de overige vier kandidaten dienden er uiteindelijk maar twee een zogenaamd ‘best final offer’ in. Het ene zat ver boven onze financiële maximumgrens, het andere haalde dan weer de vooropgestelde minimumnormen niet. Waardoor we dus voor het ogenblik geen enkele kandidaat hebben.”

Toch hoeft dit volgens de gedeputeerde niet echt problematisch te zijn. “Samen met de PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) hebben wij nu gesprekken aangeknoopt met de andere kandidaten, en daaruit blijkt dat vooral het financiële een struikelsteen is. Vandaar dat het voorstel op tafel gekomen is dat de provincie of de PMV zich borg zou kunnen stellen voor een deel van de lening die de projectontwikkelaar moet aangaan. Waardoor de banken een lagere intrestvoet zouden aanrekenen, wat op een groot bedrag over twintig jaar een aanzienlijk verschil maakt”.

“Laat het in elk geval duidelijk zijn dat we verder volop in het project blijven geloven, en dat ook het engagement van de stad Brugge in deze onveranderd blijft”, besloot Dirk De fauw. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier