Pro of contra de Paasfoor in Kortrijk?

Redactie KW

De Paasfoor is weer neergestreken in Kortrijk en dat brengt een gezellige drukte, maar ook overlast met zich mee. Mensen reageren dan ook vaak met gemengde gevoelens.

“Elk jaar loopt het uit de hand”, zegt Jonathan Quartier (33). “Ik woon aan het Schouwburgplein en wij hebben veel last van respectloze voorbijgangers. Sommigen gebruiken mijn brievenbus als vuilnisemmer of zelfs als urinoir. Ik heb al een viertal keer een slapende vent tegen mijn gevel gevonden.”

“Er zijn vaak parkeerproblemen”, zegt Veerle De Wispelaere van AZ Groeninge, “maar iedereen weet dat er rond deze periode van het jaar geen beroep kan worden gedaan op sommige parkeerplaatsen. Er wordt gezorgd voor een duidelijke wegbewijzering naar andere parkings in de buurt. Er zijn ook klachten over geluidsoverlast, maar gelukkig stoppen de fooractiviteiten niet zo laat op de avond.”

“De Paasfoor is een goeie zaak voor handelszaken”, vindt dagbladhandelaar Johan Mertens dan weer. “Maar het draait niet enkel om commercie. Dit is simpelweg een gezellige periode.”

(JW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

>> Jouw mening? Doe mee aan onze poll :

Vind je de Paasfoor in Kortrijk een goeie zaak?online surveys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier