Privéwoning van gerechtspsychiater beklad met rode verf

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is woensdag de zaak tegen Tony D.G. ingeleid. De man moet zich verantwoorden omdat hij een gerechtspsychiater heeft belaagd.

De problemen begonnen toen dokter L. in 2009 door de vrederechter in Zelzate werd aangesteld om Deinzenaar Tony D.G. (51) te onderzoeken. “Nadien is de beklaagde mijn cliënt echt beginnen bedreigen”, aldus de burgerlijke partij. Tony D.G. wordt vervolgd voor belaging omdat hij de gerechtsgeneesheer vorig jaar aanviel in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarna heeft hij pamfletten verspreid ten laste van de arts en zijn privéwoning beklad met rode verf. “Rood is de kleur van bloed en dat is beangstigend”, aldus de burgerlijke partij. Tony D.G. wordt er ook van verdacht het leven van dokter Francis D. zuur te hebben gemaakt.

De beklaagde kreeg in 2011 van de correctionele rechtbank in Gent de gunst van de opschorting voor gelijkaardige feiten. Er moet nu een nieuwe deskundige worden aangesteld. De openbaar aanklager heeft woensdag nog niet gevorderd en ook de verdediging kwam nog niet aan het woord. Op 20 november volgt een tussenvonnis.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier