Privébewakingsdienst ziet toe op veiligheid in winkelstraten

In Oostende zal een privébewakingsdienst extra beveiligingsopdrachten uitvoeren in de winkelstraten.
Redactie KW

In Oostende zal een privébewakingsdienst extra beveiligingsopdrachten uitvoeren in de winkelstraten. Op sommige bedrijventerreinen gebeurt dit al, maar de handelskring van Oostende is nu wel de eerste van West-Vlaanderen om het systeem ook in shoppingstraten door te voeren. Kleinhandelaars en grotere winkels slaan de handen in elkaar en delen de kosten voor extra bewaking en veiligheid bij nacht.

Het is de Unizo-afdeling van het stadscentrum in Oostende die met het idee op de proppen kwam. Niet dat ze geen vertrouwen hebben in de politiediensten, maar de verlaten winkelstraten zijn ‘s nachts kwetsbaar voor vandalisme en inbraak.

Het nieuwe systeem van consortiumbewaking in de winkelcentra van Oostende wordt een primeur voor de provincie. Bij de handelaars is de belangstelling groot. Volgende week is er een infosessie over de kosten.

Wellicht is het Securitas die de extra bewakingsopdrachten ‘s nachts zal uitvoeren. Unizo en de al ingeschreven winkeliers hopen dat het project snel opstart. In Oostende patrouilleren per nacht maar een beperkt aantal politieagenten en die kunnen niet overal tegelijk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier