Prinskandidaat El Gringo kansloos door enkelband

Redactie KW

Kandidaat El Gringo, ook wel gewoon Frederic Decaesteker, moest vorig weekend wegens een buitengewone reden forfait geven voor het prinsenbal. Hij kreeg kort voor de festiviteiten een enkelband… en moest om 22.30 uur thuis zijn!

In zijn Café Boxegem vertelt Frederik Decaestecker wat er nu echt gebeurd is. „Ik ben een echte carnavalist en werd in 2008 verkozen tot prins van Mariakerke. Ik had de smaak te pakken en heb me begin 2009 al aangemeld als kandidaat prins carnaval 2010. Ik heb een redelijke campagne gevoerd, ondanks het feit dat ik de eerste was om te beseffen dat ik weinig kans maakte om te winnen tegen Koksje.”

Thuis zijn tussen 22.30 en 9 uur

Vrijdag moest hij echter verstek geven voor het prinsenbal. ‘El Gringo’ was in 2002 betrokken bij een vechtpartij en moest daarvoor nog een straf uitzitten. In 2008 kreeg hij te horen dat dat ook onder elektronisch toezicht kon, maar dan hoorde hij een hele tijd niets. “Maar op 16 februari kreeg ik bericht dat ik mij op 17 februari moest aanbieden in Brugge. Dat was dus twee dagen voor de verkiezing ! Mijn droom ging in rook op.” Want aan de enkelband hingen enkele voorwaarden vast. Zo moest Frederic van 22.30 uur tot 9 uur thuis zijn en diende hij verstek te geven voor het prinsenbal. “Het heeft veel pijn gedaan, maar ik mocht en kon niet ! Ik wil immers zo vlug mogelijk dat minder fraaie verleden uitwissen !” …

(FRO voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier