Prinses Mathilde op bezoek in Blankenberge

Redactie KW

Het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelschool in Blankenberge kregen prinses Mathilde op bezoek. De prinses maakte er kennis met het voorleesproject VIJF VOOR VIJF en met de huiswerkbegeleiding waarvoor de laatstejaars van de school instaan. Het Koninklijke bezoek past in de jeugdboekenweek. Bovendien is prinses Mathilde meter van het ‘Vijf voor vijf’ project.

Met het project ‘Vijf voor vijf’ dragen de leerlingen van het vijfde middelbaar hun steentje bij aan de jeugdboekenweek. Dan trakteren zij de jongeren van het vijfde leerjaar en de kleuters van 5 jaar op spannende verhalen. Prinses Mathilde luisterde mee naar Pepijn en het duistere parfum van Katie Velghe.

Na zo’n vertelmoment moeten de leerlingen ook nog eens de handen uit de mouwen steken. Want het gaat om meer dan gewoon luisteren.

Na de kennismaking met het project trok de prinses naar het Jolletje. Daar worden na schooltijd kinderen uit de basisschool en de eerste graad middelbaar door de oudere leerlingen geholpen bij hun taken en hun lessen.

De Blankenbergse school is bezig aan het 177ste schooljaar. Het was de eerste keer dat ze koninklijk bezoek kregen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier