Prinses Mathilde bezoekt zorghotel in De Panne

Redactie KW

Prinses Mathilde heeft een bezoek gebracht aan Villa Rozerood, een zorghotel voor chronisch zieke kinderen in De Panne. De prinses nam deel aan een werkvergadering en bezocht enkele kamers en gezinnen die in het zorghotel verblijven.

Villa Rozerood opende in de zomer van 2010 als het eerste Belgische zorghotel voor gezinnen met chronisch zieke kinderen. Een oud kloostergebouw van de zusters der Heilige Gehoorzaamheid van De Panne werd volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een hotel met plaats voor een zestal gezinnen met kinderen. De gezinnen die de dagelijkse zorg voor hun kind op zich hebben genomen, kunnen er met de steun en hulp van vrijwilligers op adem komen in een vakantieomgeving.

Prinses Mathilde volgde donderdagochtend met de raad van bestuur van de vzw Villa Rozerood een werkvergadering. Daarna kreeg de prinses een rondleiding in de Villa. Ze bezocht onder meer enkele bijzonder ingerichte kamers die aangekleed werden door mode-ontwerpster en kunstenares Kaat Tilley, zoals een slaapkamer ingericht als wolkendek. De prinses praatte ook met enkele kinderen en gezinnen en uitte haar steun voor Villa Rozerood.

(JV/BELGA)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier