Prinses Mathilde bezoekt Centrum voor Basiseducatie

In Oostende heeft prinses Mathilde maandag een bezoek gebracht aan het Centrum voor Basiseducatie.
Redactie KW

In Oostende heeft prinses Mathilde maandag een bezoek gebracht aan het Centrum voor Basiseducatie. Het centrum biedt allerlei cursussen aan voor laaggeschoolde volwassenen. Ook het project Mobile, waarbij studenten met een lessenpakket op maat bij volwassenen aan huis gaan, maakt daar deel van uit. Prinses Mathilde kreeg tekst en uitleg over de vele kansen die het Centrum voor Basiseducatie biedt.

De officiële verwelkoming gebeurde door de gouverneur en de Oostendse burgemeester. Daarna trok de prinses langs verscheidene klaslokalen om met de leraars en leerlingen kennis te maken. Zo woonde ze een les bij waar anderstaligen een cursus Nederlands volgden. Prinses Mathilde maakte ook kennis met het Project MOBILE waarbij laaggeschoolden hun kennis bijspijkeren met de hulp van een student.

Het centrum staat open voor kansarmen en laaggeletterden die wat willen doen aan hun achterstand. Om mensen over de streep te trekken worden oud-leerlingen ingezet als ambassadeur.

Prinses Mathilde had vorig jaar december na een conferentie over laaggeletterdheid en analfabetisme in Brussel al kennis gemaakt met het Oostendse centrum. Dat ze nu langs komt is misschien een goed teken voor het Mobile project Want het centrum is op zoek naar zo’n 50.000 euro voor het project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier