Prinses Lea opent administratief gebouw Ibis in Bredene

Redactie KW

Prinses Lea, de weduwe van prins Alexander van België, huldigde woensdag het nieuw administratief gebouw van het Koninklijk Werk Ibis in Bredene in.

Het Koninklijk Werk Ibis werd in 1906 opgericht door de latere koning Albert I en biedt onderdak en opleiding aan maximum 110 jongens van 6 tot 16 jaar, die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Alle jongens verblijven in het internaat, dat samen met de lagere school en het maritiem technisch secundair onderwijs tot en met het vierde jaar één pedagogische eenheid vormt.

Prins Alexander (1942-2009), zoon van Leopold III en de uit Oostende afkomstige Lilian Baels, was sinds 1956 tot aan zijn overlijden in 2009 erevoorzitter van het Koninklijk Werk Ibis. Zijn weduwe prinses Lea – officieel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexander van België – kwam woensdag het nieuw administratief gebouw in de Prinses Elisabethlaan 6-7-8 in Bredene inhuldigen. Het grondig verbouwde en gerenoveerde complex, dat de officiële toegang tot de Ibis wordt, krijgt de naam ‘Administratief gebouw Prins Alexander’.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier