Prins Laurent opent eerste zorgverblijf voor mensen met ALS in Middelkerke

Redactie KW

In Middelkerke is “Middelpunt” geopend, een zorgverblijf voor mensen die lijden aan ALS. Dat gebeurde in aanwezigheid van Prins Laurent.

ALS is een ernstige ziekte die ervoor zorgt dat spieren afsterven. Dat leidt uiteindelijk tot de dood.. Middelpunt richt zich tot patiënten, hun partners en familie en biedt hen de kans om even zorgeloos op rust te komen aan zee. Het zorgverblijf staat ook open voor andere patiënten met een hoge zorgvraag.

Marianne en Simonne

Middelpunt telt 44 comfortabel ingerichte tweepersoonskamers die uitgerust zijn met aangepaste badkamer, een noodoproepsysteem, internet, koelkast en tv. In bepaalde kamers zijn ook tilliften en automatische deuren aanwezig. Naast vakantieverblijf wordt Middelpunt ook een tewerkstellingsproject voor personen met een arbeidshandicap. Zij worden onder meer ingezet voor het onderhoud, onthaal en logistiek. Bij de opening waren Leah Thys en Marleen Merckx aanwezig. Beter bekend als Marianne en Simonneke uit “Thuis”. Zij zijn ambassadrices van de ALS-liga.

(A.D.)

Prins Laurent opent eerste zorgverblijf voor mensen met ALS in Middelkerke

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier