Prins Filip maakt in Nieuwpoort zeiltocht op zee met groep jongeren

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Prins Filip is dinsdagmorgen in de jachthaven van Nieuwpoort vertrokken voor een zeiltochtje met jongeren. Hij toont op die manier zijn interesse voor het werk van de vzw ForceDouce die tieners met een gezondheids- of sociale problematiek begeleidt en een toekomstperspectief geeft.

ForceDouce is een koepelorganisatie van initiatieven voor verschillende doelgroepen zoals diabeten, blinden en slechtzienden, doven, enz. Zusterorganisatie ZachteKracht vzw werkt alleen met jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. “Bij de zeiltochten zetten we jongeren in een vijandige omgeving”, zegt voorzitter Jan Vrancken van ZachteKracht. “Dat bevordert de groepssfeer en zorgt voor karaktervorming.”

Scheepvaartpolitie

Prins Filip liet zich dinsdag in de Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort eerst uitvoerig informeren over de werking van ForceDouce en haar partnerorganisaties. Daarna stapte hij samen met een groep jongeren aan boord van het zeilschip Sea Lion voor een twee uur durende tocht op zee. De Sea Lion werd tijdens zijn tocht begeleid door een motorjacht van de Scheepvaartpolitie en twee zeilbootjes van ZachteKracht.

Eigen initiatief

Een groep jongeren met diabetes van ForceDouce maakte onlangs nog een transatlantische overtocht per zeilboot. Daarbij werden ze ook wetenschappelijk opgevolgd. Het bezoek van dinsdag kwam er op initiatief van de prins zelf.

Prins Filip maakt in Nieuwpoort zeiltocht op zee met groep jongeren

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier