Prins Filip is weer thuis

© belga
Redactie KW

De Prins Filip ligt weer in Oostende aangemeerd. Het boegbeeld van de voormalige staatsrederij RMT is overgekocht door Transeuropa Ferries en vaart binnenkort weer op de lijn Oostende-Ramsgate. Maar eerst wordt het schip grondig opgeknapt. De eerste afvaart onder de nieuwe naam Ostend Spirit is op zaterdag 27 maart.

“Ik heb nog gewerkt vroeger op die boot, ik ben ex-RMT’er,” zegt Ronny Duchesnet. “En we zijn in Oostende zeer blij dat dat schip terug is.”

Tot gisteren werd het schip met 9 verdiepingen ingezet op de lijn Boulogne-Dover. Vanaf eind maart vaart het opnieuw tussen Oostende en Ramsgate.

“Ik weet het, voor heel veel mensen in Oostende is dat een een emotionele waarde,” zegt Dominique Penel van Transeuropa Ferries. “Dat is wel belangrijk voor de Oostendenaar. Voor ons is het belangrijk omdat we weten dat het schip op deze lijn kan in gezet worden. Want het heeft vroeger op die lijn gefunctioneerd.”

Transeuropa Ferries heeft nu vijf schepen die varen tussen Oostende en Ramsgate en was op zoek naar een extra vrachtschip. Dat er met de terugkeer van de Prins Filip ook passagiers mee kunnen is mooi meegenomen.

De eerste afvaart van de Ostend Spirit is gepland op zaterdag 27 maart.

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier