Prikacties luchthaven Oostende voorbij

Redactie KW

Sinds vanmorgen zijn er geen acties meer op de regionale luchthaven van Oostende. Zoals bekend eisten de vakbonden meer duidelijkheid omtrent de toekomst van het personeel.

Rond het arbeidsreglement werden afspraken gemaakt dat de toekomstige exploitant Egis geen wijzigingen kan invoeren voor de start van de exploitatie. De Franse groep verbindt zich ook om de verworven rechten van de contractuelen, hun salaris en toelagen over te nemen. Bovendien is er ook meer duidelijkheid rond de loopbaanmogelijkheden van het statutair personeel.

De bonden blijven het moeilijk hebben met de privatisering zelf en wensen ook meer duidelijkheid over de luchthaven van Wevelgem. In de komende maanden zullen de bonden de nieuwe exploitant regelmatig herinneren aan de afspraken en zullen zij werk maken van de concrete invulling van de beloften in collectieve arbeidsovereenkomsten.

Intussen wil de Vlaamse regering het dossier over de privatisering en de herstructurering van de Oostendse luchthaven voor het parlementaire reces afgerond willen zien. Dat zei Vlaams Minister Hilde Crevits vandaag in het Vlaams Parlement.

(A.D.)

Prikacties luchthaven Oostende voorbij

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier