Prijzen voor het Spirituele en Religieuze Boek voor Willem Vermandere en Westvleteren

Redactie KW

Op initiatief van de Vereniging der Uitgevers van de Katholieke Periodieke Pers, VUKPP, werden donderdagavond 24 oktober in Antwerpen de prijzen uitgereikt voor respectievelijk het religieuze en het spirituele boek 2013.

Willem Vermandere wint de Prijs voor het Spirituele Boek 2013 met het ‘De Zeven Laatste Woorden’. “Vermandere zingt niet enkel mooie teksten, hij kan ze ook opschrijven”, klinkt het. “Hij mag dan al geworteld zijn in de Vlaamse klei, de auteur slaagt erin een universeel perspectief te bewaren.”

De Prijs voor het Religieuze Boek 2013 gaat naar ‘De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren’, een prachtig uitgegeven boek in drie delen van diverse auteurs, onder wie Peter Rossel uit Oostende. Ze behandelen onder meer de geschiedenis, de spiritualiteit en de nieuwe architectuur van deze bekende Vlaamse trappistenabdij. Het is bovendien een boek over de monastieke spiritualiteit van de Trappisten geschreven door abt Manu Van Hecke en geïllustreerd met eigentijdse foto’s met een stevige inkijk in het dagelijks leven van de monniken en hun toekomstplannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier