Prijs van de Knack-lezer voor Bram Dehouck

Redactie KW

Voor zijn derde boek ‘Een Zomer zonder Slaap’ heeft de Poperingse auteur Bram Dehouck in Brugge de Prijs van de Lezer ontvangen in de Hercule Poirot-competitie van Knack.

De Hercule Poirotprijs 2011 van Knack gaat naar Rudy Soetewey voor zijn boek ‘Getuigen’. Met de Poirotprijs looft Knack de beste Vlaamse thriller van het jury. Het is een jury die de winnaar van de Poirotprijs aanduidt.

Maar ook de Knack-lezers kregen de kans om uit de 5 genomineerden hun favoriete thriller aan te stippen. En dat werd dus ‘Een Zomer zonder Slaap’ van de West-Vlaamse auteur Bram Dehouck.

De uitreiking zondag in Brugge was meteen ook de start van het Poirot in Bruges-festival, het Knack-thrillerfestival.

Blaashoek

Het boek van Bram Dehouck verhaalt over het dorp Blaashoek, waar ‘s lands eerste windmolenpark werd gebouwd. Slager Herman Bracke kan door het irritante gezoem van de molens niet meer slapen, hij raakt de controle kwijt over zichzelf en zijn werk en zet daardoor een reeks van gebeurtenissen in gang die het hele dorp ondersteboven keren.

Bram Dehouck won met zijn ‘De minzame moordenaar’ in 2010 de Schaduwprijs (beste Nederlandstalige debuut in het spannende genre) én De Gouden Strop (beste Nederlandstalige thriller).

Een Zomer zonder Slaap is uitgegeven bij De Geus.

(JG, foto MD)

Bekijk hier de reportage

Meer in Knack van de week en in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier