Prijs Emiel Ramoudt voor Rik De Nolf

Redactie KW

De vzw Erfgoed Emiel Ramoudt heeft gisterenavond de tweejaarlijkse prijs Emiel Ramoudt tijdens een plechtige zitting op het Roeselaarse stadhuis overhandigd aan Rik De Nolf, gedelegeerd bestuurder van nv Roularta Media Group.

Deze eerste laureaat ontving uit de handen van dochter Machteld Ramoudt een werk van kunstenares Martine Platteau. Die had in een origineel pakketje filmdozen op kunstzinnige manier een aantal herinneringen aan Emiel Ramoudt verwerkt.

Waardig man

Voorzitter André Debruyne had het in zijn verwelkomstwoord over ‘een waardig man’. Daarmee zette hij de toon. Hij doelde zowel op wijlen Emiel Ramoudt als een veelzijdig en illuster Roeselaarse figuur, als op Rik De Nolf als een groot ondernemer in de mediawereld. Burgemeester Luc Martens zei dat de vzw met de toekenning van de trofee aan Rik De Nolf meteen een forse start neemt. Hij prees de laureaat als een boegbeeld voor zijn stad.

Rik De Nolf, ooit werkgever van Emiel Ramoudt in de pioniersjaren van Roularta en het bijzonder De Weekbode, herinnerde hem als een ‘groot journalist, een fantastisch verteller en een formidabel organisator’. “Emiel Ramoudt heeft in de aanvangsjaren veel betekend voor ons bedrijf”, besloot de kersverse laureaat.Er werden ook vanwege premier Leterme en provinciegouverneur Breyne lofbetuigingen overgemaakt aan het adres van de laureaat. (JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier