Priester Ludwig Dubaere uit Izegem bedankt vrijwilligers

Redactie KW

Hij nodigt iedereen uit voor een gezellig samenzijn op Sacramentsdag op 19 juni.

“Ik heb het geluk dat ik als priester op mijn parochie kan rekenen op heel wat helpende handen. Mensen die klaarstaan om tal van taken op zich te nemen en zo de parochie tot een mooi geheel willen maken”, zegt Ludwig Dubaere. “Op een parochie zijn immers heel wat drijvende krachten nodig. De catechesegroep moet draaien, schoolpastoraal is van groot belang maar ook de liturgische werkgroep verzet heel wat werk. Allemaal mensen die op vrijwillige basis meehelpen en doen wat ze kunnen. Die mensen mogen dus zeker eens in de bloemetjes gezet worden!”

Biddag

“Op donderdag 19 juni is er doorlopend biddag in de kerk. Om 19 uur hebben we dan een eucharistieviering die wordt voorgegaan door Eerwaarde Heer Eric Seghers, Norbertijn van Averbode. Nadien kunnen alle genodigden in de pastorietuin genieten van bier, kaas en brood. Het wordt een gezellige en inspirerende avond.”

‘Echte helden doen het vrijwillig’

Ludwig vond inspiratie voor de avond bij de week van de vrijwilliger, een paar maanden geleden. “De slogan luidde toen ‘Echte helden doen het vrijwillig’. We hebben op een parochie heel wat mensen nodig die iets willen doen. Die zich willen inzetten voor de kerk en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben dan ook erg dankbaar voor alle inzet die ik dagdagelijks rondom mij mag ervaren”, oppert Ludwig. “Ik kijk alvast uit naar een gezellige avond!”

(MV-foto Jos)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 13 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier