Preventiedienst Wenduine zet skateramp in de vitrine

Redactie KW

Woensdagavond werd in dienstencentrum ‘t Werfland een openbare verkoop gehouden van achtergelaten of in beslag genomen fietsen.

De veiling bracht de gemeente iets meer dan 600 euro op. De dienst preventie organiseert twee keer per jaar een veiling van ‘gevonden’ voorwerpen, in de praktijk meestal fietsen die door de eigenaars werden achtergelaten of door de politie in beslag werden genomen. Tijdens een openbare veiling worden die dan in ‘t Werfland per opbod verkocht.

“Deze keer hebben we 34 fietsen en één halve bromfiets in de aanbieding”, zegt Jean-Marie Hacke van de Dienst Veiligheid, vandaag voor de gelegenheid veilingmeester. “Die bromfiets is dus niet meer rijklaar, maar kan altijd nog interessant zijn voor wisselstukken. Hetzelfde geldt voor de afgedankte werkmachine uit de schrijnwerkerij van onze technische dienst. Die werd destijds aangekocht door de gemeente maar voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsnormen.”

De fietsen gingen vlot de deur uit aan kleine prijsjes vanaf 1 euro. Maar het opvallendst waren toch de twee skateramps die tot voor kort aan het Wielingenbad stonden in Wenduine. “Naar aanleiding van de werken aan de zeedijk werden ze daar weggehaald. We kregen een tip dat enkele jongeren geïnteresseerd zouden zijn en dus bieden we ze vandaag te koop aan. Een unicum”, aldus Jean-Marie Hacke.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier