Pretparkseizoen gaat van start

Dit weekend start het pretparkseizoen voor Boudewijn Seapark, Bellewaerde Park en Plopsaland.
Redactie KW

De pretparken zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Vanaf morgen gaan alle parken open en kunnen de bezoekers de nieuwe attracties testen. Grote blikvanger dit jaar is het Huis Annubis in Plopsaland. Dat is een spectaculaire rollercoaster waarmee Plopsaland op de iets oudere kinderen mikt. Boudewijn Seapark stelt haar nieuwe indoor pretpark voor. Bij Bellewaerde Park zijn de 4D-films vernieuwd.

Vorig jaar hadden de parken bij de opening in april twee centimeter sneeuw. Het mindere weer bracht Boudewijn Seapark in Brugge op het idee om een indoorpretpark te bouwen.”Om de regenachtige dagen te counteren wilden we deze zaal van meer dan 2000 vierkante meter ombouwen tot een indoorspeeldorp met opblaasbare en mechanische attracties zoals een kettingmolen of botsauto’s”, zegt Bart Vermeulen van Boudewijn Seapark.

Na de zomer verhuizen een aantal buitenattracties naar binnen zodat het indoorpark ook tijdens de winter kan open blijven. Het dolfinarium heeft een opknapbeurt gekregen, de show met de dolfijnen is volledig vernieuwd. Boudewijn Seapark hoopt op 350.000 bezoekers.

Bellewaerde Park bestaat 55 jaar. In de maand april mogen kinderen tot vijf jaar en volwassenen vanaf 55 jaar gratis binnen. In mei organiseert het park een bloemenfestival.
“In Bellewaerde spreekt men vooral over een dierenattractie. Eigenlijk is de natuur ook belangrijk. Het is een groen park; We willen het groene en de natuur extra in de belangstelling zetten”, zegt Anke Vanheirreweghe van Bellewaerde Park. In Bellewaerde Park zijn er twee nieuwe 4D-films.

Het park had vorig jaar 725.000 bezoekers. De grote nieuwkomer is ongetwijfeld het Huis Annubis in Plopsaland. Een rollercoaster die raast aan een snelheid van 90km per uur en drie keer over de kop gaat. “Wij wilden echt over de kop gaan om de leeftijd te verhogen tot zolang kinderen met ouders naar een pretpark gaan. Wij wilden er iets unieks aan toevoegen en dat is het lanceersysteem geworden. Dit alles gebouwd rond Huis van Annubis om het plaatje compleet te maken”, zegt Steve Van den Kerkhof van Plopsaland.

De rollercoaster wordt nu nog getest met waterpoppen, vanavond mag het personeel er op, vanaf morgen de bezoekers. Het huis van Annubis is volledig nagemaakt zoals in de reeks van Studio 100. Plopsaland had vorig jaar ruim 900.000 bezoekers, bedoeling is om het miljoen te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier