Premier Leterme steunt projecten in Zuid-West-Vlaanderen

Redactie KW

Eerste minister Yves Leterme heeft aan de Nationale Loterij gevraagd om enkele projecten uit de socio-culturele sector in het zuiden van West-Vlaanderen financieel te steunen. Het geld gaat onder meer naar musea, het Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende en Dranouter aan Zee.

Drie van de voorgestelde projecten gaan uit van musea: de tentoonstelling over Roelandt Savery in het Broelmuseum in Kortrijk en de tentoonstelling Hop en Gezondheid in het Hopmuseum van Poperinge. Het In Flanders Fieldsmuseum in Ieper ontvangt een bijdrage voor het beeld Lijdende Paarden, een beeld dat het laat plaatsen in Vlamertinge.

Waardevol

Ook enkele evenementen in de streek kunnen rekenen op subsidies: het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, Dranouter aan zee 2011 en De Bestanden 2011 van vzw De Boot.

Twee organisaties krijgen financiële steun voor het verder uitbouwen van enkele specifieke projecten binnen hun werking: Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende en Speel-o-theek De Stokpop. Tot slot wordt er ook geld uitgetrokken voor de Last Postviering van 11 november van dit jaar die het BOIC organiseert ter nagedachtenis van Olympische atleten die overleden zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Eerste minister Yves Leterme: “Ik vind dit allemaal uiterst waardevolle projecten en ik ben blij dat ook de Nationale Loterij de meerwaarde van deze initiatieven erkent. Ik weet zeker dat de betrokken organisaties het geld goed kunnen en zullen gebruiken.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier