Premier Leterme op verjaardagsfeest van Gullegemse Primus in Tsjechië

Redactie KW

Ontslagnemend premier Yves Leterme heeft in gezelschap van onder andere de Wevegemse burgemeester Jan Seynhaeve de viering van de 20ste verjaardag van de productievestiging van het Gullegemse Primus in Tsjechië bijgewoond.

Ontslagnemend premier Leterme zei in zijn gelegenheidstoespraak dat Primus een van de eerste Belgische bedrijven is, dat kort na het verdwijnen van het communistisch regime in Tsjechië de kansen benutte van de opportuniteiten die dat land biedt.

De investering was lonend. Noteerde Primus in 1991 een omzet van ongeveer 12 miljoen euro dan is dat op vandaag 58,5 miljoen euro.

West-Vlaamse bedrijfstop

De premier en zijn gevolg werden in het bedrijf, gelegen op een site van 8 ha, rondgeleid door ceo Eddy Coppieters uit Den Haan. De leiding ter plekke is in handen van Jan Vleugels en Philip Rigole. Deze laatste is afkomstig van Kuurne en woont al 15 jaar in Tsjechië.

Primus produceert industriële wasmachines, droogkasten en strijkrollen en is wereldwijd een top vijf-speler in de branche. Het bedrijf stelt 520 mensen tewerk, waarvan een 40-tal in de hoofdzetel in Gullegem.

Primus viert eigenlijk een dubbele verjaardag. De fundamenten werden honderd jaar geleden gelegd door de familie Theys in Gullegem.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier